Villa Villekulla

Pippigjengen 2021/2022

Årets prosjekt: «Den store Fuglejakten» av Nora Brech

Kim og Karl drar ut på jakt etter en sjelden fugl som ingen egentlig vet om finnes på ordentlig.
På veien møter de de paraplyfugler, klokkefugler og lampefugler, som alle hjelper dem videre.

Den store fuglejakten er en storslagen bildebok der kun fantasien setter grenser.

«Historien er enkel, men helheten er fantasirik, spennende og estetisk på grensen til det sublime. Boka har intens tiltrekningskraft på både store og små lesere, og er skapt av en forfatter med egenart og integritet. Den store fuglejakten er en bok av internasjonalt format.» Cathrine Strøm, Klassekampen ( https://ugla.aschehoug.no/

nyeste innlegg kommer øverst

Like ved «Kubbeplassen» er det kommet oppslag om en ny oppdagelse. Professor Fiær har oppdaget en sjelden fugl: KASSEFUGL

fuglekroppen til kassefuglen er formet som en kasse, og den oppbevarer verdisaker i denne. Funnet av Kassefuglen har inspirert Fiær til å bruke kasser, og hun oppfordrer oss til å lage kasser.

«Lag dere kasser, folkens»

Så pippigjengen er i gang med å lage kasser, så vi har med verktøy og materialer på tur.

Rettighets-

fugler.

på stien i Skavliskogen møtte vi et skilt som gjorde oss oppmerksomme på Rettighetsfuglene. Det er professor Fiær som har oppdaget de. Vi har fått tak i noen av dem og de har tatt oss med til Rettighetsslottet via filmer og sanger om barns rettigheter, som vi har sett ute i skogen. Rettighetsslottet er utarbeidet av Redd Barna

Fargerike fugler dukker opp i granskogen på et sted vi ofte passerer når vi er på tur. Like ved finner vi også klekkede egg på bakken….. hvilke fugler er dette?

Vi er i gang med prosjektet vårt, som vi ønsker skal befinne seg her midt i mellom fantasi og naturfag.

Teateret

På steinstranda, mellom to bjørketrær, rigga vi en scene. Med grønt fløyelsteppe, skygger, papirdukker og musikk. Teksten om Kim og Carl som møter den utrøstelige Professor Fiær ble dramatisert.  Professoren gråter, hulkende med sørgelig musikk på høyttaleren, han kan ikke finne den vakreste av alle fugler –regnbuespetthunnen. Publikum lover å hjelpe til med å finne fuglen og overtar selv scenen og fortsetter dramatiseringen. Pippigjengens fuglejakt er i gang!