Mattisskogen

Hei og velkommen til Mattisskogen sin prosjektside! Her vil vi jevnlig dokumentere kreative prosesser fra prosjektet vårt. Nyeste innlegg ligger alltid øverst, deretter ligger innleggene i kronologisk rekkefølge.

Her i skavli barnehage bruker vi prosjektarbeid som arbeidsmetode, og vi har de siste årene tatt utgangspunkt i en bildebok, som vi jobber med hele året. Årets bok er Pinnemann av Julia Donaldson og Axel Scheffler. Boken har store spennende illustrasjoner og er skrevet på rim, noe som gjør at det er lett å få med seg innholdet. «En morgen Pinnemann tar seg en løpetur, glemmer han helt å se seg for: Hunden får tak i ham og tror han er en pinne den kan leke med! Å nei! Pinnemann unnslipper, men blir snart plukket opp og brukt til de forskjelligste ting: Flaggstang på et sandslott, balltre og kvist i et svanereir. Sommeren blir høst og vinter, og Pinnemann ligger forfrossen i snøen. Vil han noen gang komme hjem til familetreet sitt igjen?»

Vi har gode erfaringer med at denne måten å være sammen på i et felles prosjekt skaper inkluderende lek og læringsmiljøer. Fellesskapet som oppstår i en gruppe når man jobber sammen om noe tredje, gir en god arena for arbeidet med relasjoner, lek og omsorg. Gjennom disse prosessene får vi en unik mulighet til å møte, se og støtte barna.Vi har valgt den samme boken på begge småbarnsavdelingene, og på denne måten håper vi å kunne samarbeide godt, gi barna felles lekereferanser og opplevelser på tvers.

I september starter det minste pinnebarnet opp på mattisskogen, og vi skal bli bedre kjent med både pinnefamilien og bokens innhold gjennom dette pinnebarnet.. Vi gleder oss!

I barnehagen skal alle barn kunne erfare å være betydningsfulle for fellesskapet og å være i positivt samspill med barn og voksne. Barnehagen skal aktivt legge til rette for utvikling av vennskap og sosialt fellesskap» (KD, 2017: Vennskap og fellesskap).

Prosjektstart – september 2021

Spor fra en pinne som har vært og lekt i barnehagen!

På onsdag skjedde det noe på mattisskogen. Det hang et bilde på veggen vår! Det var et bilde av noen som husket… en pinne! Hvem kunne det være? Pinnemann var det noen som ropte! Kanskje pinnen fortsatt er ute på huska? Vi måtte ut og sjekke. Ingen pinne var å finne, men vi fant noe annet.. en liten veske og en smokk det sto «pinni» på!

Pinni? Hvem er det?

Torsdag 02.09.21 – det begynner et nytt barn på mattisskogen!

I dag var noe annerledes i gangen vår… hva var nytt? Jo, den ledige plassen, var ikke lenger ledig! I dag begynte nemlig det minste barnet til pinnemannen på mattisskogen! Han heter Pinni og er snart 2 år.

Vi studerte plassen hans sammen med barna. Der lå smokken vi fant i går, en koseklut, en veske og en familieborg. På familieborgen var det bilde av pinnefamilien. Pinni har en pappa, en mamma og to storesøsken. Men hvor er pinni da?? Vi ropte på han. Ingen svar. Vi lette under stoler og i støvler, men til slutt fant vi han i kurven på plassen til Sandra. Pinni synes det var litt skummelt å begynne i barnehagen, i tillegg er han sjenert ..og siden sandra hadde tilvenning med han i går så var det tryggest å gjemme seg på plassen hennes. Etter hvert kom han frem og hilste på alle barna. Vi tok han med på tur og nå skal vi bruke den neste tiden på å bli godt kjent med pinni og dra på leit etter familietreet til pinnefamilien.