Mattisskogen

Plass bakpå kosten

I år har vi valgt å  starte opp et prosjekt basert på barneboken «Plass bakpå kosten». Boken tar for seg viktige temaer som vennskap, inkludering og det å hjelpe hverandre, i tillegg til at den har et spennende innhold som vi tror vil fenge barna. Gjennom året skal vi systematisk jobbe med å presentere bokens innhold på ulike måter, vi skal bli godt kjent med alle figurene i boka, og få ulike oppdrag fra heksa.

Hovedmålet for prosjektet er barna skal oppleve fellesskap og positive relasjoner. Vi ønsker også å se barn som liker å bli lest for og som er interessert i språk og eventyr, barn som er samlet om noe og opplever glede i fellesskapet, barn som tar i bruk fantasi, kreativ tenking og skaperglede. (Kunnskapsdepartementet 2017).

Nyeste innlegg er alltid øverst.

Uke 38

Vi har hørt rykter om at heksa fra boka vår bor i skogen…..

Derfor bestemte vi oss for å ta en tur i skogen for å lete etter henne! Rett før vi skulle gå fant vi en gammel magisk koffert inne på mattisskogen. Den måtte vi ha med oss til skogen. Vi brukte øynene våre til å kikke rundt, vi kikket opp i trærne, inni busker, under steiner og på bakken etter spor fra henne. Så plutselig hørte vi en rar lyd. Alle måtte være stille og vi måtte skru på ørene våre. Det var en slags latter! Hekselatter? Vi fulgte lyden og før vi visste ordet av det var det et av barna som utbrøt «heeksaaa»! Alle barna kom stormende mot treet hvor heksa satt.

Heksa tryllet frem et magisk samlingsteppe, og ville at vi skulle sette oss. Hun ønsket at vi skulle hjelpe henne å trylle opp kofferten, så da sang vi hokus og pokus og lagde tryllebevegelser sammen. En magisk stund, rett og slett. Oppi kofferten lå den kjære pusekatten hennes. Hun lurte på om ikke vi kunne passe på han litt for henne, men da måtte vi være veldig snille med den. Det ville barna gjerne. Katten skal få bo på mattisskogen en stund. Så tok heksa frem heksekosten sin og fløy avgårde. Vi snakket litt om kosten til heksa. Vi fant ut at det så ut som en stor pinne. Så rart at den kunne fly? På vei hjem fant vi mange pinner. Store og små. Sandra tok den store pinnen og ville prøve å fly. Vi telte til tre og så hoppet hun så høyt hun kunne. Det gikk ikke. Noen av barna fant seg en pinne og ønsket å prøve de og. Vi telte sammen, lo og hoppet. Ingen av oss klarte å fly denne gangen heller.

Hva må til for å klare å fly som heksa?