Mattisskogen

Årets prosjekt: «I Babblarnas rotebod«

Bøkene om Babblarna aktiverer barnet og lokker det til å svare, gjette og fortelle videre.
Barnet trenes strukturert i språket vårt, og på å bruke melodien i språkleken.
Bli med inn i boden og hjelp Babblarna å velge blant alle de gøyale tingene!
De har mange forskjellige farger og former. Røde og blå, små og store, runde og firkantete, korte og lange, prikkete og stripete, taggete og myke!
(Cappelen Damm)

Inne i roteboden, på jakt etter lange ting, fant vi blandt annet et par langrennski som var lange.

Med utgangspunkt i Babblarnas univers lar vi roteboden være utgangspunktet for å bli kjent med ulike begreper. I boken møter vi de ulike figurene som har ulike former og som samler på saker som har ulike egenskaper og kjennetegn. Vi ønsker at figurene og bokens layout skal inspirere avdelingen og aktivitetene knyttet til prosjektet. Vi har bygget egen rotebod og tenker at vi også kan finne andre ting enn de vi leser om i boken. Mattisskogen har hatt prosjektsamling og funnet roteboden full av lange ting, og det førte oss ut i skogen for å leite etter lange ting.