Enda mer grønnsaker!

Åh! Jeg bare elsker brokkoli!

Og det er jammen bra, for denne dagen skulle vi lage brokkoli og blomkålgrateng. En enkel rett som krever mye jobb med kniv. For skal en hel barnehage få smake, trenger vi mange grønnsaker. Så det var bare å sette i gang med kuttingen!

Nå går vi mot slutten av sesongen for samarbeidet med lokale bønder. Høstens grønnsaker er høstet inn og vi har passet på å få kjøpt mest mulig før det tar slutt. Vi får øvd oss på å være kreative med de gode, gamle kjenningene, som vi gjerne opplever som et tilbehør til vanlig. Blomkålen har vi møtt på flere ganger i høst, men aldri i en form, sammen med brokkolien! Men alt smaker vel godt med en deilig bechamelsaus og litt ost på toppen?(..som en voksen sa)

Og når vi ikke har klart å spise opp alle de digge gulrøttene, før de begynner å bli myke, må vi tenke ut en plan for å redde de fra avfallsdunken! Vi har spist hummus tidligere i høst, men en gulrothummus har vi aldri smakt! Og hvis vi baker resten av gulrøttene i ovnen til de blir skikkelig søte og gode, kan de bli et godt tilbehør!

Til å dyppe i hummusen, tenkte vi det var lurt å bake nanbrød. Vi fant en enkel oppskrift som var enkel å bake ut. Barna måtte kjevle tynne flak av deigen, som ble stekt på en stor takke. Og de var skikkelig gode å dyppe i dippen! Retten ble servert med yoghurt naturell og ristede mandler.

Det er fortsatt sånn at noen elsker maten vi serverer, og noen elsker ikke så mye. Gulrothummusen ble slikket av noen tallerkener, mens på andre lå den igjen. Vi har alle forskjellig smak! Men vi ser barn som er nysgjerrige og som våger å prøve nye ting. Og kanskje likte du det denne gangen? De som er med å tilbereder varmmaten på torsdagene selger inn rettene til de andre barna, og er stort sett veldig fornøyd med det de selv har laget! Og da er vi med på å skape matglede!