Grønnsaksposen med mye digg!

Hver tirsdag kommer råvarene vi bestiller fra lokale bønder. Vi får agurker, knutekål og kålrot til lunsjene våre, og andre flotte råvarer som vi bruker til torsdagen varmmåltid.


Ovnsbakte, tahinimarinerte grønnsaker i med og hummus og labneh.

Det er spennende å bli kjent med nye grønnsaker. Og det er trygt når de serveres med kjente grønnsaker, som man vet en liker. Vi serverte ovnsbaker poteter, gulrøtter, kålrot, blomkål og rødbeter som hadde badet i en marinade av olje, tahini, parikapulver, tørket koriander, cummin, salt og pepper. Grønnsakene kunne dippes i hummus eller labneh – en dipp laget på yoghurt, salt, sitron og mynte. Mange nye smaker for flere barn, men også mange modige små som smaker av nysgjerrighet. Noe liker man veldig godt, mens andre ting blir liggende på tallerken.

Jeg likte det jo!

Blomkål er blitt en elsket grønnsak, noen som overrasker flere barn. Favoritten er foreløpig ovnsbakt blomkål som er marinert i en olje-krydder blanding. Sist uke ble blomkålen servert med HanneLenes lynraske linsegryte. En gryte som ble veldig populær i våres. Og den feilet ikke denne gangen heller! Flere forsynte seg to og tre ganger, og fatene ble tomme. Ved småbarnsbordet ble det helt stille, kun avbrudd med smatting og mmm-ing! Et godt tegn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s